Dughagyma

A dughagymás termesztési módszer kialakulása Makó vidékéhez kötődik. Az ottani száraz időjárás miatt a hagyma egy év alatt nem tudott megfelelő nagyságúra növekedni. Ezért az első évben dughagymát termesztettek, amelyet felszedtek, majd a következő évben újra elültették. A hagyma a második évben eredetileg már magszárat hozna, ennek megakadályozására a hagymákat hőkezelték. Ez abból állt, hogy a dughagymákat november közepétől március közepéig a kemence felett melegben tárolták. Később kidolgozták ennek a nagyüzemi módszerét. A hőkezelés nem csak a felmagzást gátolja, hanem gombaölő és termésnövelő hatása is van.
Tovább
Középkorai, nagyon jól tárolható, pikáns aromájú bőtermő hibrid. Erős növekedésű, gombás betegségekre ellenálló, felmagzásra nem hajlamos. A fej gömbölyű, világos bronzszínű, erős külső héjjal borított, a magyar ízlésnek megfelel. Szép, egyöntetű termést ad.
Tovább
600 Ft
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Héja kemény, fehér színű, a húsa tömött. Elsősorban hosszú, téli tárolásra alkalmas.
Tovább
1 270 Ft
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
Makói típusú. Könnyen tisztítható, erős páncélzatú.
Jól tárolható.
Tovább
600 Ft
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
STURON DUGHAGYMA
Gömbölyű, erős páncélzatú, könnyen tisztítható fajta. Jól tárolható.
Tovább
600 Ft
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez