Dughagyma

A dughagymás termesztési módszer kialakulása Makó vidékéhez kötődik. Az ottani száraz időjárás miatt a hagyma egy év alatt nem tudott megfelelő nagyságúra növekedni. Ezért az első évben dughagymát termesztettek, amelyet felszedtek, majd a következő évben újra elültették. A hagyma a második évben eredetileg már magszárat hozna, ennek megakadályozására a hagymákat hőkezelték. Ez abból állt, hogy a dughagymákat november közepétől március közepéig a kemence felett melegben tárolták. Később kidolgozták ennek a nagyüzemi módszerét. A hőkezelés nem csak a felmagzást gátolja, hanem gombaölő és termésnövelő hatása is van.
Középkorai, nagyon jól tárolható, pikáns aromájú bőtermő hibrid. Erős növekedésű, gombás betegségekre ellenálló, felmagzásra nem hajlamos. A fej gömbölyű, világos bronzszínű, erős külső héjjal borított, a magyar ízlésnek megfelel. Szép, egyöntetű termést ad.
1 000 Ft
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez
STURON DUGHAGYMA
Gömbölyű, erős páncélzatú, könnyen tisztítható fajta. Jól tárolható.
1 000 Ft
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Gyorsnézet
Kedvencekhez