Drazsírozás (pillírozás) során az apró magvakat olyan anyaggal vonják be, amelytől azok gömbölyűek lesznek, méretük megtöbbszöröződik, de csírázási tulajdonságaik nem változnak lényegesen.
Tovább
Tenyészideje 55 nap. Gumója kerek, fénylő piros színű, nem pudvásodik. Fólia alatti és szabadföldi termesztésre alkalmas.
Tovább
Középkorai. Tenyészideje 60 nap. Gömb alakú, egyenletesen sötét bíborszínű fajta. Fővetésű- vagy másodvetésűként is termeszthető.
Tovább
Tenyészideje 150 nap. A félhosszú, sima felületű, kúpos gyökerek mélyen megmunkált talajt kívánnak.
Tovább
Kései fajta, 150-160 napos tenyészidejű. A répatest 23 cm hosszú, 5 cm széles, hegyesedő kúp alakú. Szárazanyagtartalma magas. Tárolásra kiválóan alkalmas.
Tovább
Tenyészideje 110 nap. Nagy, sima felületű gumókat fejleszt. Húsa hófehér, kellemesen aromás. Egyaránt alkalmas friss fogyasztásra és feldolgozásra is.
Tovább
Őszi és téli vetésre alkalmas fajta. Fejmérete közepes nagyságú, tömör, levélzete sima, világoszöld színű. Fóliasátorba és szabadföldre javasolt fajta. Felmagzása kései.
Tovább
Tenyészideje 170 nap. Síma, kúp alakú, 35-45 cm hosszú gyökerek. A hosszú gyökerek mélyen megmunkált talajt kívánnak. Nagy hozamú fajta.
Tovább
Korai fajta. Szabadföldi termesztésre alkalmas. Közepes nagyságú, világoszöld színű fejeket fejleszt. Kora őszi és késő tavaszi hajtatásra alkalmas.
Tovább
Rövid tenyészidejű, 80-95 napos fajta. Tompa végű hengeres répatest jellemzi, mely 17-19 cm hosszú, 4 cm széles, intenzív színű.
Tovább
Középkorai fajta. Levelei sötétzöldek, simák, erős növekedésűek. Hidegtűrő képessége jó.
Tovább
ÓRIÁS VAJ RETEK
(Riesenbutter)
Nagy gumójú!
Hajtatásra és korai szabadföldi termesztésre alkalmas, gömbölyű, élénkpiros, nagy gumójú fajta. Jó minőségű, 40-50 napos tenyészidejű hónaposretek. Pudvásodásra, repedésre nem hajlamos. Lombja középnagy, világoszöld.
Tovább
FÉLHOSSZÚ PETREZSELYEM
Friss fogyasztásra, tárolásra!
Középkésői jól tárolható fajta. Gyökere közepesen hosszú, kúp alakú, válla enyhén csapott, felszíne krémszínű, húsa fehér, ízletes.
Tovább