Rédei Kertimag Méhdoktor Virágkeverék KertDoktor vetőmag 20g D
Méhek és egyéb hasznos rovarok számára. A virágos növények leghatékonyabb beporzói a méhek (házi méh, poszméh), dongók, lepkék.Az emberiség táplálékának egyharmada a méhek segítségével jön létre. A világméretűvé váló méhpusztulás veszélybe sodorja a növények beporzását, ezáltal a termést is. A méhek napjainkban az ember segítségére szorulnak, hiszen mezőgazdasági monokultúrák terjedésével egyre kevesebb virágporhoz jutnak. A 60-120 cm-re növő "Méhdoktor" virágkeverék egész évben táplálékot nyújt védenceinknek.

Vess ebből a virágmagkeverékből kertednek egy napfényes sarkába, hogy a méhek és más hasznos rovarok, lepkék, poszméhek pollent és nektárt találhassanak. Használatával a kártevők természetes ellenségeinek a megtelepedését szintén segíted.

A telepítést öntözd rendszeresen a bőséges nektárhozam érdekében. Ősszel dolgozd alá a talajban, ezzel is növelve a talaj humuszkészletét. Az elvetett virágok magot hozhatnak, amelyek a következő évben maguktól is csírázhatnak.Tipp: Készíts egy kora őszi napon "rovarhotelt" nádból, lyukacsos téglából, agyagcserépből és ágakból a kert egy nyugodt sarkába (lásd). A rovarhotel építésébe vond be gyermekeidet, unokáidat is, akik számára ez egy kreatív és tanulságos tevékenység.Vetés: napfényes, jól átmunkált talajba. A tasak tartalma 3-4 m2-re elegendő.

Vetés ideje: áprilistól-júniusig. Szórjuk ki egyenletesen a vetőmagvakat. A vetést kelésig tartsuk nedvesen.
630 Ft
cs
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről